Retur Produse

Potrivit legislatiei in vigoare privind comertul electronic, Clientul isi poate exercita dreptul de retragere din Contract in termen de 14 (paisprezece) zile calendaristice de la livrarea Produselor, fara a suporta alte costuri decat cele de livrare. In acest interval de timp Produsele cumparate de Client de la vanzator  pot fi returnate, fara sa fie nevoie de precizarea unor motive de retur, iar sumele platite vor fi rambursate.

Pentru a usura procesul de retur si a asigura rapiditatea acestuia, Vanzatorul pune la dispozitia Clientului facilitatea de a completa si trimite un formular de retur model pe site prevazut  in anexa la Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 34/2014. Pentru initierea procesului de retur, va rugam sa completati formularul de aici, pentru a fi informat legat de conditii si de pasii de urmat. Va rugam nu trimiteti coletele la adresa sediului social/ PUNCT DE LUCRU situat in Oradea, str. George Caalinescu 11. In cazul in care clientul apeleaza la formularul de retur in termenul prevazut si va expedia produsele acesta ia la cunostinta si este de acord ca  va trebui sa suporte costul returnarii produselor.

In cazul in care Comanda a fost deja achitata, iar Clientul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal, vanzatorul va rambursa contravaloarea acesteia in termen de maximum 14 (paisprezece) zile de la data la care Clientul a  informat  vanzatorul cu privire la decizia de retragere din Contract si transmiterea Formularului de retur.

Contravaloarea Comenzii va fi rambursata  in contul indicat de catre Client in formularul de retur. Produsele pot fi returnate prin preluare de catre un curier, din locatia unde se gaseste produsul indicata in formularul de retur, prin intermediul curierului rapid indicat de acesta. Orice alta metoda de transport este suportata de catre client expeditor. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a amana aceasta rambursare pana la data returnarii efective a produslui/Produselor de Client, cand va/vor ajunge in depozitul Vanzatorului si  putea  evalua  corespunzator starea acestora conform  prezentului capitol . Produsul trebuie sa fie returnat in aceeasi stare in care a fost cumparat sau livrat. Este necesar ca produsul returnat sa aiba toate componentele, accesoriile si eventualele cadouri de care acesta a fost insotit la cumparare, inclusiv manuale de utilizare sau certificate de garantie.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a retine din sumele rambursate Clientului valoarea care rezulta din diminuarea valorii Produselor in urma manipularii acestora de catre Client, in cazul in care aceste manipulari sunt altele decat cele strict necesare pentru determinarea naturii, caracteristicilor si a functionalitatii Produselor.
Clientul/cumparatorul/utilizatorul ia la cunostinta ca sunt acceptate la retur produsele cumparate de pe site  www.general-instal.ro cu urmatoarele exceptii: 1.produsele vandute sigilate din motive de igiena sau protectie a sanatatii si care sunt prezentate desigilate pentru retur, indiferent daca acestea au fost sau nu utilizate dupa desigilare 2.produse care au fost instalate si utilizate deja.

Pentru aceste tipuri de produse nu exista un drept de retragere conform art. 16 din OUG 34/2014. Daca Produsul  este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou (ambalaj deschis,  accesorii lipsa, deteriorate, ce prezinta urme de uzura , pete, zgarieturi, indoituri, fisuri, lovituri etc.)  etc), Vanztorul isi  rezerva dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial, dupa caz,sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca  second hand sau, la solicitarea Cumparatorului, va reexpedia Produsul, cheltuielile de livrare fiind suportate de catre Client/Cumparator.

Accesoriile aflate in cutia Produselor precum si ambalajul original al acestuia fac parte integranta din Produs.  Ca urmare, Cumparatorul are obligatia atunci cand isi exercita dreptul de retragere din contract sa il returneze in ambalajul original nedeteriorat, protejat prin infoliere cu folie pentru ambalat din plastic stretch sau ambalat in cutie din carton (fara etichete lipite pe acesta, fara taieturi, rupturi etc.) si impreuna cu toate accesoriile acestuia. Orice diminuare a valorii Produselor rezultata din nerespectarea prevederilor prezentului capitol  sau din manipularea acestora altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii acestora este in responsabilitatea clientului /Cumparatorului. In conformitate cu prevederile OUG nr. 34 din 2014. Produsele asupra carora au fost efectuate interventii neautorizate, cele care prezinta urme de uzura sau de folosire excesiva, zgarieturi, ciobituri, lovituri, socuri mecanice sau electrice, produsele carora le lipsesc componente sau accesorii, ambalaj deschis, accesorii lipsa, deteriorate, ce prezinta urme de uzura, pete, zgarieturi, indoituri, fisuri, lovituri etc. NU vor fi acceptate la retur.

Formular Retur

    Restituire contravaloareSchimbare produs(e)